Vacature predikant(e) Protestantse Gemeente Voorhout

De Protestantse Gemeente Voorhout zoekt na het vertrek van haar predikant (december 2020) per 1 januari 2021 een opvolg(st)er met een aanstelling voor 0,5 fte.

Zie hieronder of onder 'lees meer' voor meer uitgebreide informatie over de Protestantse Gemeente Voorhout en de profielschets van de predikant(e). Of bekijk bijgaande YouTube film.

Voor meer informatie zie ook onze identiteit, kernwaarden en missie op onze website (te vinden onder de tabbladen Kleine Kerk en Organisatie).
Voorts kan informatie worden ingewonnen bij de voorzitter van de Beroepingscommissie:
Michiel de Haan, telefoonnummer 06- 46 81 53 73.

Bent u geïnteresseerd in deze vacature, dan nodigen wij u van harte uit om voor 15 mei 2021 een motivatiebrief te schrijven naar: Beroepingscommissie@kleinekerk.nl.
U ontvangt daarna spoedig een reactie van de Beroepingscommissie!

Wij kijken uit naar uw reactie!

De Protestantse Gemeente Voorhout kenmerkt zich door pluriformiteit en telt ongeveer 950 leden. Waarvan 50 tot 75 gemeenteleden regelmatig de zondagse erediensten bezoeken. Het kerkgebouw, de Kleine Kerk, staat in het centrum van het dorp. Voorhout heeft ca. 18.000 inwoners, maakt deel uit van de gemeente Teylingen (Voorhout, Sassenheim en Warmond) en ligt in de Bollenstreek. Het dorp heeft van oudsher een agrarische achtergrond, maar met de aanzienlijke nieuwbouw in begin 2000 is de diversiteit belangrijk toegenomen. Het dorp kent vele activiteiten en voorzieningen zoals een Oranjevereniging en een Carnavalsvereniging. Zo zijn er een aantal basisscholen en een regionale technische school. Daarnaast zijn er meerdere sportverenigingen en is er een redelijk winkelaanbod.

Wat wij zoeken is een predikant(e) die onze kernwaarden en missie van harte onderschrijft en die:

• Zichzelf herkent als herder en leraar van de gemeente.
  • De gemeente onderwijst in leerdiensten, bijbelcursussen, gebedsgroepen en catechisatie.
  • Bijbelse verhalen vertaalt en verbindt met het leven van alledag.
  • Op inspirerende wijze pastoraal betrokken is met de oudere gemeenteleden.
  • In staat is om op moderne creatieve wijze verbinding te zoeken met de jeugd, jongvolwassenen en jonge gezinnen.
  • Het gezicht is van de Protestantse Gemeente Voorhout en zich als ambassadeur in het dorp opstelt.
  • Als bruggenbouwer verbinding zoekt met de Rooms-Katholieke kerk Bartholomeus en Kaleb (Baptisten Gemeente) en deel uitmaakt van het oecumenisch overleg.
Samengevat: de kerkenraad zoekt geen duizendpoot, maar een predikant(e) die zich allereerst geroepen weet door de Heer, gedreven door zijn Geest, de bijbel aanvaardt als Gods woord en past bij onze gemeente en zich thuis kan voelen in ons dorp.