• Diaconie
  • Diaconie

Diaconie

Wat doet de Diaconie?
Behalve geestelijke bijstand staat de Kleine Kerk ook hen bij die moeilijk aansluiting kunnen vinden in het maatschappelijk leven, en die minder bedeeld zijn. Dit doen we door landelijke, regionale of lokale diaconale projecten te steunen of door mensen individueel bij te staan.

Ook in 2024 maken wij ons weer sterk voor anderen. De Diaconale Raad heeft besloten om het project Red een Kind dit jaar te ondersteunen. Onder 'Lees meer' kunt u hier meer over lezen.

Na een landelijk of lokaal project volgt in het jaar 2024 een buitenlands initiatief dat we extra aandacht geven. We hebben gekozen voor het project “Red een kind” (www.redeenkind.nl). Red een Kind zet zich in om kinderen een kansrijke toekomst te geven. Waarom? Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. En dat terwijl er soms heel weinig nodig is om het verschil te maken. Die werkelijkheid willen wij gaan veranderen. Met onze steun kan Red een Kind de leefomstandigheden en kansen van kinderen in armoede verbeteren.