Van de Voorzitter

Nieuws of overdenking door de voorzitter van de kerkenraad, mevr. Agnes Kappe

Beste gemeenteleden,

Het is weer even wennen… lid zijn van de kerkenraad. Sinds afgelopen december ben ik mede-voorzitter van de KR, en na 12 september neem ik het stokje helemaal over van Rob de Bruijn. Rob, die zich de afgelopen jaren buitengewoon heeft ingezet als voorzitter, nam zijn taak bijzonder serieus en heeft samen met de KR een roerige periode tot een goed einde gebracht.

Terug in de tijd kijken heeft geen zin, we moeten ons op het nu en op de toekomst richten. Want de afgelopen jaren is er op kerkelijk en maatschappelijk terrein veel voor ons veranderd.

Ds. Brabander-Schuytvlot is aangesteld als ambulant predikant, er is een beroepingscommissie ingesteld voor het aantrekken van een nieuwe predikant en corona laat ons anders kijken naar samen kerk zijn. Dankzij beeld en geluid kunnen we vanaf onze luie stoel de zondagsdiensten volgen. Dat is fijn maar daardoor missen we ook fysiek contact.

Aan het feit dat corona in ons leven is, kunnen wij niets veranderen. Wel kunnen we met elkaar zoeken naar manieren om in contact te blijven en het samen kerk zijn te versterken. Het thema komend jaar zal in het teken staan van ontmoeting. Ontmoeting met elkaar maar ook ontmoeting met God. Als KR zijn wij, ben ik, er van overtuigd dat we met elkaar een nieuw mooi hoofdstuk gaan beginnen.

Hoewel er een aantal mensen de KR verlaten, is het team dat overblijft van grote waarde voor mij, maar ook voor u! Erg fijn dat Jaap Meijvogel op 12 september wordt bevestigd als lid van de DR en daarmee dit team komt versterken. Er volgt hier geen zoveelste uitgebreide oproep om ‘bij de KR’ te komen, u weet zelf wel hoe de vork in de steel zit. Ondertussen rijdt team KR door…zin om in te stappen? Station Kleine Kerk is altijd voor u, voor jou open!