Van de Voorzitter

Nieuws of overdenking door de voorzitter van de kerkenraad, mevr. Agnes Kappe

Beste gemeenteleden,

In de laatste editie van de kerkbrief moest ik als schrijver helaas verstek laten gaan. Mijn schoonvader was toen net met een zware hersenbloeding opgenomen in het ziekenhuis en is helaas een paar dagen later op 19 maart jl. overleden. Langs deze weg wil ik u hartelijk danken voor de lieve kaarten en berichtjes die wij hiervoor mocht ontvangen. Het heeft ons erg goed gedaan.

Op 6 april was er sinds lange tijd weer de mogelijkheid om u als gemeente op grotere schaal te ontmoeten tijdens de ontmoetingsavond in De Verdieping. Een mooie opkomst van ruim 60 personen, fantastisch!

Voorgaande jaren ook wel bekend als gemeente-avond maar we hadden als Kerkenraad toch besloten er een wat andere draai aan te geven en u als gemeenteleden een ander programma voor te schotelen. Kort werden er door de verschillende colleges updates gegeven over de activiteiten waar zij mee bezig zijn en tot slot kon ik u het laatste nieuws met betrekking tot de beroeping van een nieuwe predikant geven. Helaas kan deze niet doorgaan, u heeft hier ook over kunnen lezen in de zondagsbrief. De huidige woningmarkt maakte het gewoonweg onmogelijk, maar we blijven niet bij de pakken neerzitten. De beroepingscommissie is inmiddels alweer aan de slag, de advertentie is geplaatst en zal ook tweemaal in de weekendkrant te zien zijn. Wie weet…! We blijven hopen, bidden en vertrouwen op een nieuwe herder en moeten dat ook in Gods hand leggen.

Na een kop koffie/thee was het woord aan Kees den Elzen van Historische Kring Voorhout. Hij nam ons mee in de geschiedenis van predikanten die in onze kerk zijn voorgegaan en vertelde daarbij mooie verhalen met de nodige humor. Wist u dat er zelfs predikanten liggen begraven onder het liturgisch centrum in de kerk?
De avond werd afgesloten door het bedanken van Ds. Arlette Brabander – Schuytvlot die een jaar lang ons terzijde heeft gestaan als ambulant predikant. Zij ontving een mooie bos bloemen, waarna wij met elkaar onder het genot van een hapje en drankje nog even konden napraten.

Tijdens de ontmoetingsavond heb ik als voorzitter ook verteld over de situatie waar wij als Kerkenraad mee worstelen; wij kunnen geen invulling vinden voor de openstaande vacatures. Jaarlijks worden er tijdens vergaderingen namen genoemd van gemeenteleden die wij zouden willen vragen voor een functie. Helaas krijgen we vaak nee te horen als antwoord op de vraag. Dat kan verschillende redenen hebben en dat respecteren wij ook. Toch wil ik u hier in deze kerkbrief vragen; zou u of zou jij een functie willen vervullen?
De urgentie is namelijk hoog. Momenteel zijn er 4 ouderlingen. Na de zomervakantie nemen Ineke Tibben en Peter Boers afscheid van de Kerkenraad na een jarenlange inzet en blijven we echt met een te klein koppel over. We kunnen en mogen dan geen zondagse erediensten in de kerk vieren, omdat we dan met een niet-voltallige Kerkenraad zijn. Lieve mensen, dat laten we toch niet met elkaar gebeuren???

Wij realiseren ons als Kerkenraad dat het momenteel lastig is op verschillende vlakken, voor u als gemeentelid en voor ons als Kerkenraad. We waren dicht bij een nieuwe predikant maar dat mocht helaas niet zo zijn. Het was voor alle partijen teleurstellend om deze knoop te moeten doorhakken. Een gemeente zonder herder is gewoon niet leuk! De taken die een predikant heeft doen wij achter de schermen nu veelal zelf, maar wij blijven positief.
Ik kan naar alle eerlijkheid zeggen dat wij er als Kerkenraad alles aan doen om positief naar de toekomst te blijven kijken, maar de druk is hoog. Toch is het gelukt om bijvoorbeeld een prachtig mooie openluchtdienst te organiseren op 29 mei aanstaande. In deze dienst gaan Jan Lambrechts en Andries Knevel voor en ligt de muzikale medewerking in handen van Kees Jan Visser. Een gouden combinatie zou ik zeggen; je bent gek als je op één oor blijft liggen! En zo zijn er meer ideeën die we graag willen uitwerken maar daar hebben we toch echt uw hulp bij nodig!

In het midden van deze kerkbrief nogmaals een reminder; jaja we benutten nu echt elke kans om het onder de aandacht te brengen!
In de opmaat naar Pinksteren hoop ik dat u de inspiratie, lef en nieuwsgierigheid in uzelf kunt vinden om ons prachtige Kerkenraad team te komen versterken. Wij kijken er naar uit!!
Contact hierover opnemen met mij kan altijd via voorzitter@kleinekerk.nl of 06 – 13 91 15 15.